Семейства с малки деца ще бъдат подпомогнати с  ваучери за

...
</TD
>Семейства с малки деца ще бъдат подпомогнати с  ваучери за
Коментари Харесай

В Русе осигуряват безплатен обяд за деца в нужда

Семейства с дребни деца ще бъдат подкрепени с  ваучери за безвъзмездна храна от Млечна кухня. Тази помощ е предопределена за семейства с деца, които дават отговор на избрани критерии, като оценката се прави от обществените служби.

Всичко това е допустимо, защото Община Русе ще взе участие като сътрудник на Агенцията за обществено подкрепяне за осъществяване на дейностите по  проект   " Детска   кухня “. Със подпомагане на организацията ще бъде обезпечено едно обедно хранене за до 80 деца на ден, според направен от Дирекция " Социално подкрепяне “ в Русе лист.

Ще бъде обезпечено здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, допълнено със характерна съпътстваща поддръжка за обществено приобщаване и превъзмогване на последствията от бедността, оповестяват от " Бряг ". 

Кой има право да получи помощта?

Основна целева група за подкрепяне с ваучери или карти за детска кухня са деца, в това число и деца с увреждания на фамилии без приходи или с ниски приходи, които не са в положение или са в усложнение да обезпечат здравословно и пълноценно хранене на децата си, в това число и за деца с увреждания;  самотни родители (осиновители) с ниски доходи;  приемни фамилии и фамилии на родственици или близки, при които има настанени деца.

С тези ваучери  Детската кухня в Русе, ще дава веднъж дневно храна от тристепенно меню за обяд (супа, главно ястие  и десерт), предопределено за деца посочената възрастова група.

Децата се избират от кръга на имащите право да ползват  социални   и/или   семейни   помощи,   както   и помощи по реда на Закона за протекция на детето и правилника за неговото прилагане; фамилии, с които работят отделите " Закрила на детето " и   за   които   са   подадени   сигнали   от   доставчици   на   социални   услуги   и   други институции или източници на локално равнище.

Служители на Социално подкрепяне ще дефинират нуждаещите се за подкрепяне по план " Детска кухня “ на територията на община Русе.

След попълване на карта за присъединяване, родителите или законните представители на децата посещават детската кухня за издаване на абонаментна карта.

Ваучерите за храна се издават от Дирекция " Социално подкрепяне “ в Русе за броя работни дни за съответния месец и се дават по длъжностен път на детската кухня. Родителят или законният   представител   на   детето,   посещавайки   детската   кухня, получава информация за предоставените му ваучери за идващия месец и се подписва в съответния раздавателен лист.

При приемането на храната в раздавателния пункт на детската кухня родителят или законният   представител   на   детето  ще  полага  собственоръчен   подпис   върху ваучера за съответната дата, с което удостоверява приемането на поддръжката за деня.

Подробна информация за включване в план " Детска кухня “ родителите могат да получат в районните обществени служби на Дирекция " Социално подкрепяне “ в Русе, които са разкрити във всеки квартал на Русе.

Освен  материалната помощ и подпомагането с храни, най-нуждаещите се деца ще получават и съпътстваща поддръжка, самостоятелно насочена към техните потребности и проблеми, с цел да се откри най-правилният път за повишение качеството им на живот.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР